חופש

תעבירו הלאה: החוק בנמלי התעופה שמאפשר לקחת את הטלפון שלכם

בין שלל חוקי הבטיחות בנמלי התעופה, ישנו אחד שמעטים מכירים ועשוי להיות קריטי: אם המכשיר החשמלי שברשותכם לא יפעל ברגע שאחד מאנשי הביטחון יבקש מכם לעשות זאת, הוא עשוי להילקח מכם, גם אם במקרה נגמרה לו הסוללה או שהמכשיר בדיוק התקלקל. חשוב לדעת

מערכת מדור החופש | mako חופש | פורסם 07:43 02.05.24 

מאז ומתמיד, ובעיקר לאחר אירועי 9.11, נמלי התעופה מסביב לעולם הפכו להיות המקומות הכי מאובטחים שיש. כל נוסע עובד בידוק בטחוני פיזי במגנומטר וכל הציוד של הנוסע שעולה למטוס עובר שיקוף. בנוסף, ישנם לא מעט חוקים מוכרים כמו איסור העלאת חפצים חדים בתיק היד, הגבלות על כמות נוזלים (בחלק מנמלי התעופה כבר לא קיים) ואף דרישה להוציא מחשבים ניידים מהתיק, על מנת לוודא שאינם מהווים סכנה כלשהי.

> 25 שאלות על טיסות שכל אחד חייב לדעת את התשובות עליהן

בנוסף לכל אלה, מסתבר שישנו חוק ביטחוני שרוב הנוסעים לא מכירים: אתם חייבים לוודא שכל המכשירים אלקטרוניים שברשותכם יוכלו לפעול במקרה ותדרשו לכך. כך למשל, אם איש אבטחה יבקש מכם להפעיל את המחשב הנייד שבתיק הגב שלכם בדיוק ברגע שנגמרה לו הסוללה, אתם עומדים בפני סכנה שייקחו לכם אותו.

מדובר בנוהל שלא מיושם כמעט אף פעם, אך מטרתו היא לוודא, במקרה הצורך, שהטלפון הנייד שלכם, המחשב, הטאבלט ואפילו המצלמה, הינם תמימים לשימוש ולא נועדו למטרות חבלה או טרור באוויר. לשם כך, על הנייר, הבודק הביטחוני רשאי לבקש מהנוסע להפעיל מכשיר אלקטרוני שברשותו ואם המכשיר לא פועל, אפילו אם לטענת הנוסע אין לו סוללה או שבדיוק התקלקל, הוא עשוי להילקח.

צילום: shutterstock

משרד החוץ הבריטי למשל ניסח הבהרה פשוטה ופשוטה לנוסעים: "לפני שאתם טסים, ודאו שהמכשירים האלקטרוניים שלכם טעונים. אם המכשיר שלכם לא יידלק כשתתבקשו לעשות זאת, על מנת להראות שהם תקינים ובטיחותיים, לא תורשו להעלות אותו למטוס".

כאמור, בקשה של איש אבטחה בשדה להפעיל מכשיר חשמלי הינה נדירה, אך חשוב להכיר את ההנחייה הזו על מנת שלא תהיו הראשונים שלהם זה קרה.