צילום: עז תלם

סלט עדשים עם ירקות ירוקים, עשבי תיבול ואגוזים

סלט פרשי לימים החמים של הקיץ ישסגור לכם פינה על שולחן החג. הוא ירוק, מזין וטעים ואין סיכוי שהאורחים לא יעופו עליו

בשיתוף בחסות סנפרוסט
עז תלם | mako | פורסם 16:02 16.08.21 

סלט עדשים עם ירקות ירוקים, עשבי תיבול ואגוזים

4 מנות, טבעוני/פרווה, 15 דקות זמן כולל

 מצרכים

1/2 שקית (400 גרם) עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות של סנפרוסט, מופשרות

1/4 שקית (200 גרם) לקט ירוקים מוקפאים להקפצה של סנפרוסט, מופשרים (ברוקולי, אפונה, שעועית ירוקה, פולי סויה, בצל סגול)

חופן קטן חמוציות מיובשות או צימוקים שחורים

חופן קטן אגוזי מלך, קצוצים גס

2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

כף גדושה ממרח זיתים

3-4 כפות שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

סלט עדשים עם ירקות ירוקים סנפרוסט
צילום: עז תלם

אופן הכנה

בקערה שמים את העדשים המבושלות יחד עם הירקות הירוקים, אגוזי המלך, החמוציות, עשבי התיבול הקצוצים וממרח הזיתים.

מערבבים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. טועמים, מתקנים תיבול.

מגישים מיד או שומרים בקירור עד שלושה ימים.

מתכונים לראש השנה