יהדות
גראס רפואי הוא גם סוגיה הלכתית
| צילום: Pixabay

האם מותר לצרוך קנאביס רפואי על פי ההלכה?

לאחרונה התראיינה מירי בוהדנה לעיתון "לאישה" וחשפה בפני הציבור את הרגלי העישון שלה בעקבות פריצת דיסק חמורה ממנה היא סובלת. לגיטימי? חוקי? ומה ההלכה חושבת על זה? הרב יובל שרלו, המתמחה באתיקה רפואית, סבור שחובה לאפשר לחולים לצרוך קנאביס רפואי

הדר ת"ש | mako יהדות | פורסם 12:44 29.03.17 

רק שתדעו שלפני כחודשיים הרב יובל שרלו הביא דעת הלכה חדשנית בעמוד הפייסבוק שלו בנושא קנאביס רפואי לחולים. הרב, המתמחה בנושא אתיקה רפואית ויושב בוועדות רבות של משרד הבריאות, פסק כי חובה עלינו לאפשר לחולים צריכת קנאביס רפואי:

"אם אנשים זקוקים לקנאביס רפואי, צריך לתת להם את זה. נקודה. יש בסוגיה זו שלושה קודקודים. בראשון יש את החולים ואיתם אני לא מתווכח. גם אם הרופאים מתנגדים החולים מעידים שזה עושה להם טוב וזה מה שחשוב. בקודקוד השני נמצאים הרופאים ואת הסוגיה הזו צריך להסדיר, אך הבעיה היא בקודקוד השלישי, שבו נמצאים האנשים הרעים שמשיגים קנאביס במסווה רפואי ומזרימים אותו לשוק הפתוח. נוסף לכך יש שוק שחור גדול עם כל הפשיעה שמתלווה לו.

"עמדתי האתית וההלכתית היא שאם חולים צריכים קנאביס יש לתת להם את האפשרות לצרוך אותו, אך בד בבד מוטל על המדינה לסתום את כל החורים, להכשיר רופאים שמסוגלים להתמודד עם התחום, להפעיל מרכזי גידול הוגנים ומפוקחים ולפעול במסגרת מאבק בלתי מתפשר בניצול הקנאביס הרפואי למטרות לא רפואיות.

מירי, את יכולה להיות רגועה
צילום: ראובן שניידר

לאמלל את הסובלים

"חשוב לציין שגם אם הרופאים לא מסכימים, מי שחשוב הוא החולה. גם ההלכה מכירה בכך שמותר לקחת סיכון למען דברים מסוימים ושמותר לאדם לעבור הליך רפואי שחשוב לו, גם אם הוא עשוי לעתים להזיק לו רפואית.

"אי אפשר לאמלל אנשים שמגיע להם קנאביס. המדינה צריכה להתעשת, ובמקום לחוקק כל הזמן חוקים חדשים לפעול להסדרה. זו תרבות מאוד קלוקלת ופתאום נראה כאילו כמות החוקים היא שמעצבת אותנו כחברה. מה שמעצב אותנו כחברה זה האכיפה. השאלה היא לא מה שכתוב אלא מה שמקיימים בפועל. כשחברה מתרשלת היא לא יכולה לאמלל את הסובלים".