HIX

"אתם עדיין אוכלים גבינה כחולה אחרי שצפיתם בזה?"

סרטון שעלה שלשום לרשתות חושף את דרך ההכנה הגסה שבה מיוצרת הגבינה הכחולה, המתהדרת בעובש כחול-ירקרק. השיטה הצליחה להרתיע לא מעט מחובבי הגבינה, שידועה בשל ריחה וטעמה העזים. "לא תודה", נכתב בתגובה

היקס | פורסם 07:00 03.05.24 | עודכן 10:32 04.05.24

צ'דר קלאסית, קממבר דביקה או ברי, לא חסרות אפשרויות בחירה כשזה מגיע למוצרי חלב. גבינה כחולה למשל היא חביבה במיוחד, בעיקר באירופה, אלא שסרטון שעלה שלשום ב-X (טוויטר לשעבר), וחושף את דרך ההכנה הגסה שבה היא מיוצרת, הצליח לעורר מגיבים רבים - ולא בפן החיובי.

התיעוד שפורסם בחשבון, תחת הכיתוב "אתה עדיין אוכל גבינה כחולה אחרי שראית את זה?", הציג איך עובש מסוג פניציליום קופורטי (Penicillium Roqueforti) שמצוי בה, שולב בתערובת, עד לנקודה שבה היא מוכנה. 

גבינה כחולה היא גבינה המתהדרת בעורקי עובש בצבע כחול-ירקרק, וישנן וריאציות שונות למוצר החלב, בטעם, בצבע ובצורה. בתקופת ההבשלה של הגבינה, נבגי העובש מסוג פניציליום רוקפורטי מוזרקים לתוכה, מה שאחראי לטעם, הריח והמראה המובהקים שלה, תוך שהיא ידועה לשמצה ספציפית עקב ריחה הרע, שעשוי להיגרם מהעובש או מהחיידקים השונים המעובדים בתוכה. 

בניגוד לסוגים אחרים של עובש, סוג הפניציליום רוקפורטי המשמש לייצור גבינה כחולה, לא מייצר רעלנים מסוג מיקוטוקסינים, מה שהופך אותה לבטוחה לצריכה עבור חובבי גבינה ברחבי העולם. אלא שהסרטון, שפורסם על ידי החשבון "דברים לא אסתטיים", הצליח להרתיע כאמור. "איו", נכתב בתגובה לתיעוד, לצד "לא יותר, לא תודה אדוני". זאת, בעוד תגובה אחרת תהתה "איך זה נחשב מעדן?".

לעומת זאת, היו כמה חובבים שלא שינו את דעתם על המוצר. "בהחלט", נכתב בתגובה לשאלה אם עדיין יאכלו אותו, "לא יכול לתת לעובש קטן למנוע ממני ליהנות מהגבינה הטעימה הזאת". באחרת נטען מנגד כי "הגבינה עצמה עשויה מתרביות חיידקים. בכל פעם שאתה אוכל גבינה אתה אוכל חיידקים, אז למי אכפת?", נכתב. בשנה שעברה, נזכיר, חובבי גבינות נותרו בהלם אחרי שגילו באמצעות תיעוד שעלה לרשתות, איך גבינות פרמזן שונות מיוצרות מקיבה מיובשת של עגלים, באופן די אלים.