אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת גבינה בחושה

איך אומרים ששבועות מתקרב מבלי להגיד באופן רשמי ששבועות מתקרב? מכינים עוגת גבינה. הפעם זאת עוגת גבינה בחושה שלא מצריכה הפרדות ביצים, הקצפות או מיקסר. רק לערבב, לשגר לתנור ולחכות שתתקרר

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 02/05/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

מרכיבים :

תבנית קוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק:

3 ביצים L

1+שליש כוסות סוכר (266 גרם)

500 גרם גבינה לבנה 5%

חצי גביע שמנת חמוצה 15%

חצי כוס שמן (100 מ"ל)

כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח (280 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה ביצים, סוכר, גבינה, שמנת חמוצה, שמן ותמצית וניל וטורפים לתערובת אחידה.

>> עוד מתכונים לעוגות גבינה

3 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג וניל וטורפים שוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

4 מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ משומנת (או ל-2 תבניות אינגליש קייק), משטחים את החלק העליון ומכניסים לאפייה כ-40 עד 50 דקות, או עד שהחלק העליון זהוב והעוגה יציבה ומעט רוטטת.

פרוסת עוגת גבינה בחושה
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

5 מוציאים מהתנור ומעבירים לצינון במקרר במשך הלילה או לפחות 4 שעות. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

* ניתן לשלב בבלילה ממרח שוקולד, פטל/אוכמניות או כל תוספת שאוהבים.

* העוגה נשמרת בקופסא אטומה במקרר במשך 3 ימים.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

עוגת גבינה בחושה
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל