BEAUTY
צילום: Shutterstock

קטע מלוכלך: האמת המצערת שלא סיפרו לכם על מגבונים להסרת איפור

את זה שהם מזהמים את הסביבה כבר ידענו, אבל מה לגבי העובדה שהם מזהמים את הפנים? המומחים פוקחים את עינינו עמוסות המסקרה ומגלים כי המוצר הפופולרי עלול לעשות בדיוק את ההפך ממה שהוא מבטיח

נטעלי גבירץ | mako | פורסם 01:55 31.08.17 

מגבונים הם דבר מאד נח, אסתטי ושימושי, ונדמה שבכל שנה מצטרף עוד מוצר בצורת מגבון מצטרף למדפי הפארמים. פופולריים במיוחד הם המגבונים המיוחדים להסרת איפור, שמבטיחים חוויה מהירה ונוחה במיוחד של ניקוי הפנים. עד כה, רוב המתנגדים למגבונים האלה עושים זאת כיוון שהם מזהמים את הסביבה, אלא שמתברר כי הם מזהמים גם את הפנים.

ד״ר ג׳ושואה זייכנר, חוקר ראשי במחלקת הדרמטולוגיה של בית החולים הניו יורקי הר סיני, מגלה שמגבונים להסרת איפור הם מוצר שקרני במיוחד. ״קודם כל, מגבונים מסירי איפור לא באמת ינקו לכם את העור״, אומר זייכנר. ״הם בעיקר ימרחו את האיפור, הלכלוך והעור המת וישאירו שובלים ועור מגורה מחומרים משמרים שמונעים זיהום של המגבון עצמו״.


גם טכניקת הניגוב עצמה עלולה לעשות נזק לפנים. ״השפשוף יכול ליצור דלקות קלות ובחלוף הזמן והמשך השימוש, עלולה להיגרם בעיית פיגמנטציה וגם קמטים. עדיף כמובן להשתמש במגבונים אם האלטרנטיבה היא לא לנקות בכלל את הפנים, אז עדיף פשוט לשמור אותם לשעת חירום, להסיר איתם איפור מבגדים מוכתמים, או להשתמש בהם רק כשרוצים לעשות תיקון נקודתי באיפור".

במגזין גלאמור משווים את המגבונים הללו ליזיז, כלומר ליחסים מוגבלים מאוד שברור כי אין בהם תועלת ממשית, אבל ממלאים פונקציה מסויימת בזמן מסויים, כמו בלילות שכרות, כשבכל זאת לא מעוניינים להירדם עם האיפור על הפנים. ״לימים שבהם קשה לצאת מהמיטה כדי לעשות פרוצדורות כאלה, יש לי פתרון אחר״, מספרת הכתבת אמבר רמברוז. ״אני שומרת בקבוק מים מיסלריים ליד המיטה, וכדורי צמר גפן, ובעזרתם אני יכולה להוריד איפור לפני השינה בלי חשש, ובלי להתעורר עם עור אדום ומגורה בבוקר".