BEAUTY
צילום: jupiter images

האם הפעולה הכי בסיסית היא האחראית לפגמי העור שלנו?

כן, אנחנו יודעות, הכל מזיק לעור: השמש, זיהום האוויר, התזונה, המזגן. אבל האם יכול להיות שהדבר הכי אלמנטרי שאנחנו עושות דווקא כדי למזער את הנזקים הללו - הוא למעשה הבעיה ולא הפתרון? על פי מומחי העור, התשובה היא לגמרי כן, אבל יש מה לעשות בנידון

נטעלי גבירץ | mako | פורסם 12:04 29.08.17 

לא משנה באילו חומרים כל אחת משתמשת בשגרת היופי שלה, בין אם מדובר בסבון של פשוטי העם או במוצרים יוקרתיים סוגה עילית, כולן בסופו של דבר רוחצות את הפרצוף במים שיוצאים להן מהברז. רופא עור טוענים עכשיו שיכול להיות שאנו נלחמות בעזרת כל החומרים הללו בדרקון הלא נכון, ושהבעיה היא בעצם במים.

רופא העור הניו יורקי, ד״ר דניס גרוס, טוען שהמתכות הכבדות שבמים - ברזל, נחושת ואבץ, הן רדיקלים חופשיים, מולקולות שמזיקות לתאים החיים אשר הורסות את הקולגן בעור, מייצרות קמטים, דלקות והתפרצויות אקנה. אז מה עושים, בעצם? האם אנחנו אמורים להשקיע את כל הכסף שהולך על מוצרי טיפוח יקרים - בברזי מים מינרליים במקום? על פי גרוס, אין מה להיבהל או להגזים, אלא פשוט להוסיף לשגרת הטיפוח והניקוי חומרים העשירים באנטי-מחמצנים וגם ויטמין סי, שנלחמים בכל הרדיקלים החופשיים האלה.

via GIPHY

גם הדרמטולוגית ד״ר ג׳ולי רוסאק מסכימה לטענה הזו, ואומרת שמים מיסלריים יכולים לפתור גם הם את העניין, ומדובר באופציה יחסית זולה ופשוטה. ״זו אפשרות נהדרת״, היא מבהירה. ״המים המיסלריים הם מסיר איפור שלא צריך לשטוף, והם מסירים את האיפור בעדינות, ואיתו לכלוך ועור מת, מבלי לפגוע בעור. כל האיזון של העור נשמר, והוא לא מאבד לחות״.

הדרמטולוג ברוס ג׳נסין מחזק את הטענה ומגדיל לומר שהמים הקשים שבברז מייצרים אקזמה, ושאפשר להלחם בכך בעזרת ויטמין E, תה ירוק ורוז היפ. ״אפשר להלחם בזה גם תזונתית, אם מרבים באכילת מזונות אורגניים ובייחוד פירות, ירקות ושתיית תה. אפשר גם להשתמש במים מזוקקים, אבל זו אופציה לא נוחה. במקרים של עור עדין ורגיש במיוחד שווה לנסות ולבדוק אם המצב משתפר״.