בעוד לכולנו יש קוטג' 5% במקרר וגם שניצלים במקפיא לרוב, ליוצאי מאסטר שף יש מקררים ומקפיאים שיעפילו לגמר. אין אפס - בזמן שאנחנו מברכים על הספגטי שלא נשרף, הם מציגים ספגטי וריזוטו תוצרת ביתית. לא פייר אתם אומרים? חכו שתשמעו על הריבות וזיתים תוצרת יד וכמובן גם על אוסף הרטבים שאת שמם לא לגמרי הצלחנו לבטא. קבלו הצצה למקררים שלהם:
תום פרנץ: "סירופ גולדזפט זה מאסט במקרר"
"מאסט במקרר זה סירופ שנקרא גולדזפט שעשוי מסלק לבן ומשמש להמתקת תבשילים. כל שבוע אני מכין 4 קילו בצל מטוגן וזה מהווה בסיס לכל מיני תבשילים במשך השבוע. כמעט כל בישול טוב אצלי מתחיל בבצל מטוגן וזה חוסך לי זמן.
"יש ריבות שאני מכין בגרמניה כשאני שם מכל מיני פירות שאין פה – הולונדר וברומבר. תמיד יש לפחות 3-4 צנצנות של ריבות. יש לפחות 3-4 סוגים של חרדל: חרדל מתוק מגרמניה, גרגירים, חריף ורגיל. יש בסיס של רוטב עגבניות שאני מכין ובמשך השבוע אני עושה מזה פסטה, שקשוקה, רוטב רוזה ועוד. יש קונפי שום שאני מכין ושומר בצנצנת כמו גם פסטו כוסברה ורגיל.
"מבחינת תבשילים בדרך כלל אני לא אוהב לבשל בכמויות לכל השבוע כי גם אני וגם אשתי רוצים משהו אחר כל יום ואז מקסימום לאכול מזה למחרת בצהריים. אם יש שאריות זה בדרך כלל מיום ראשון-שני: צ'ולנט משבת, פשטידות וקיגל שאני אוהב לעשות. שוקולד, חמאה ודגי פורל נאכלים מייד. בגרמניה איך שאוכלים זה דרך מקררים קטנים במטבח ובמרתף יש מזווה וגם פה זה ככה אצלנו. אנחנו לא מחזיקים במקרר דברים מוכנים, אני מכין לאותו יום את מה שאני רוצה. אוכלים במהלך השבוע פשטידות, טופו ודגים ופחות בשר. לילד אנחנו מכינים דייסה מדגנים וגבינה לבנה ודניאלה שהוא לא מוותר על זה כל יום. אנחנו מחלקים מדפים אחד לבשר והשני לחלבי-פרווה".
דליה אלחדף: "תמיד יש לי במקרר רוטב ווסטרשייר"
פאולין שובל: "צירים של עוף ודגים במקפיא"
"יש קינוח דלעת שהכנתי ובדיוק פרסמתי לפני כמה ימים מתכון לשאריות, כי תמיד יש מאכלים שאפשר להכין ממה שנשאר. יש לי דלי ענק של זיתים שחורים שהכנתי בעצמי שזה קטיף עצמי מכוכב יאיר. יש לי גם עצי מנגו אז גם יש קופסאות ריבות מנגו. הכנתי אתמול פסטה טרייה עבור לזניה. אין לי מקרר מאד עמוס כי אני עושה קניות כמעט כל יומיים כי אני לא מאלה שקונים פעם בשבוע חצי סופר. אני מעדיפה מוצרים טריים ותמיד לא מתכננת קדימה אז זה תלוי מה יבוא לי".
עמנואל רוזנצוייג: "רטבים אסייאתים, חמוציות וסלמון קפוא"
"כמעט תמיד יש מרק, עכשיו יש מרק ברוקולי, תפוחי אדמה וקוקוס. אין תבשיל שמחכה יותר מיום – הבעיה מבחינת אשתי היא שאני מכין משהו שמתאים לארוחה ואין כמעט ספיירים. כשאני מכין ריזוטו זה נגמר מייד ובקושי מגיע למקרר. האחרון שהכנתי היה כמות ענקית של ריזוטו ארטישוק ולימון. למזלי אני מגיע יחסית הרבה לאמסטרדם ומביא משם סלמון שאני לא מוצא בשום מקום בעולם ותמיד יש לנו סלמון קפוא משם. יש ריבות מיוחדות, כרגע יש ריבת תותי עץ מהעונה הקודמת. יש לנו דובדבני מרנה שמשדרגים כמעט כל קינוח. יש במקרר שמנים של אגוזים- לוז, מלך, שקדים עבור סלטים בעיקר אבל לא רק. יש לנו המון פרמז'ן במקרר".
סמדי בומבה: "מקרר אחד לסירים ואחד לכל המצרכים"
"במקפיא יש קופסאות אריסה ביתית. יש מקפיא של הבשרים ומדף אחד של דברים על האש בשביל החייל שלי שבא הביתה וחולה על האש. יש שם בשר טחון, קציצות מטוגנות בקופסאות. הסלט סלק, עלי מנגולד וסלט מטבוחה עוד לפני שהיא נכנסת למקרר נגמרת. בגלל זה אני עושה כמויות גדולות וכמובן קציצות טוניסאיות מטוגנות שעד שנכנסות למקפיא נאכלות בלי סוף".
בואו לגלות איזה ישראלים אתם: ענו על השאלון ואולי תזכו בקניות לשנה מתנה!